Surf Camp: Merry Christmas!

Kategori: Allmänt

Surf Camp Spot X: Mojo Surf
Jag är fullständigt mållös. Kan inte förstå vad jag precis varit med om. Och då kan jag ändå erkänna att jag varken varit med om raketstarter ut i rymden, bestigning av Mount Everest eller utveckling av några som helst superkrafter. Jag är fortfarande samma gamla Sofia, med båda fötterna på jorden. Men, ändå så otroligt lycklig över det jag fått uppleva och ta del av. Och jag syftar inte bara på de senaste dygnen, utan hela min Australiensiska backpacking som varit så fullständigt utöver det vanliga så man knappt kan fatta att det är sant. Och därför är jag mållös. Kära familj och vänner, jag kan säga att just nu njuter jag fullt ut. Och har lite lätt ångest över att det bara återstår 8 dagar av resan.

Det var en nedstämd Sofia som lämnade Byron Bay den 23 December för att beta av ett x-antal mil ner till Arrawarra och Mojosurf Spot X, strax ovanför Coffs Harbour. Anledningen till nedstämdheten var huvudsakligen för att jag skulle lämna Byron Bay, som hittills varit den bästa destinationen av alla på min resa nedför östkusten. Men också för att jag tagit farväl av mina fantastiska rumskamrater Michael, Lachie och Patrick dagen innan, och allt blev så mycket tråkigare utan dem. Den näst sista natten var förmodligen den bästa i Byron Bay, och jag gick inte ens ut. Drack inte en droppe alkohol. Jag skulle nämligen på delfin-kayaking morgonen därpå. Jag var dessutom så fantastiskt trött att jag stensomnade klockan 20.00. Vaknade 00.00 och självklart kunde jag inte somna om. Så i två timmar ligger jag och vrider och vänder på mig i sängen, försöker få Patrick no. 2 att sluta med sitt hysteriska snarkande som bara tilltar varje minut som passerar. Jag sticker fingrarna mellan gallret och petar honom genom madrassen, försöker gunga i sängen så den rör sig... Till slut får jag kliva upp ur sängen, ta tag i säkerhetsgallret och skaka om hårt. Då upphör han i ungefär 10 minuter. Dock inte tillräckligt lång tid för mig att somna. Och så kommer Swiss-Patrick in någon gång runt 2 på natten. Och efter det droppar de in, en efter en av mina roomies. På köpet får vi dessutom deras två kompisar, Dan och Will, som inte hittat boende och skall sova i vårat lilla taniga rum på golvet. Det hela slutade (självklart) i fullständigt kaos. Michael och Patrick får ett fullständigt skrattutbrott och efter det fortsätter de (och vi andra) att skratta och dra skämt tills klockan blir 5 på morgonen. Helt otroligt att jag inte fick panik eftersom jag skulle upp så tidigt nästa morgon. Men nej, jag hade typ det roligaste natten någonsin. Alarmet ringde klockan 7.00, upp hoppade jag och var inte ens trött.

Så blev jag upphämtad av Byron Kayaking där i ottan och så paddlade jag kayak hela förmiddagen. Tyvärr hade jag den vanliga oturen med mig så vi fick aldrig så gott som en skymt av några delfiner från våra kayaker (och de ser delfiner 9 utav 10 gånger) så ni fattar ju hur illa det var. Men, hur som helst så fick jag iaf dela kayak med en utav (som en kollega beskrev honom) "the young, sexy and single guides". Det betydde, förrutom då att han var ung, sexig och singel, att han visste hur man vågsurfade med en kayak, vilket vi gjorde och vilket var grymt coolt. Tyvärr betydde det också att han hela tiden höll koll på att jag paddlade, och paddlade rätt eftersom han satt bakom, så det blev minsann inga tjuv-vilopauser även om armarna skrek efter att få kasta paddeln åt helvete. Skall kanske inflika här också med att vi dessutom drog en enorm Amerikan (som hade en egen 2-sits kayak) med lina bakom oss. Ja; den unga, sexiga, singel- guiden hade en vacker överkropp.

Efter Byron Bay med galna nätter, härliga dagar på stranden och kayaking for jag till nästa stora äventyr: Spot X surf camp. Och över julafton dessutom. Samtliga som hoppade av bussen vid lägret blev nog lätt chockerade (och varmt välkomnade) av en surf-dude med solblekt hår genom en jättekram. Men det var också det enda bra och uppskattande man fick, för sedan blev det hela väldigt rörigt: man fick inte veta hur många lektioner man hade, när man hade dem och om det skulle vara några andra aktiviteter typ samma kväll. Vi fick helt enkelt inte veta hur det fungerade där på Spot X. Hur som helst så tog det inte lång tid innan vi fattade grejjenn: CHILLAXA. Det var det som gällde för hela slanten. Och surfa, så klart. Första dagen hände absolut ingenting. Det var upp till oss själva att ja... Chillaxa. Jag träffade en otroligt trevlig tjej från Holland, Bianca, och vi har hållt ihop ända sedan vi träffades på rummet. Vi åkte med Mojos buss in till närmaste stad och köpte en box goon, cola och chips. Har jag för övrigt förklarat vad goon är? Tja, det är förmodligen ett av de under (liksom operahuset) som definerar Australien. Det är en alkoholhaltig dryck gjord på man vill inte veta vad. Det ryktas om fiskägg och fiskrester. Hur som helst, om man vill få tag på goon är det bara att gå till närmaste bottle-shop och välja den billigaste boxen som finns. Och där har ni också förklaringen till varför det dricks så frekvent av fattiga backpackers. Hela 4.4 liter goon blir dina för endast 75 riksdaler.
Men för att återgå till surf camp: efter shopping var det middag. Och så åt alla tillsammans där i huvudbyggnaden, alla snackade med alla och det var en så go stämning. Jag och Bianca satte oss vid lägerelden och pratade tills klockan blev läggdags. Dagen efter väntade vår första surf-lektion. Och hur rolig var inte den då?! Jag hade inte tråkigt EN enda sekund av de två timmarna, inte ens under genomgången av surfboarden eller när jag kämpade mot strömmarna som hela tiden ville dra in mig till land igen. Nej, det var bara så sjukt kul. Att jag dessutom ägde på att surfa dessa nybörjar-vågor var ju inte heller så tråkigt XD. Jag stod upp efter andra försöket, och sen stod jag upp och surfade på i princip varenda våg jag försökte mig på: AMAZING! Efter allt kämpandes i vattnet återvände vi till "lägret" och åt lunch och tittade på alla de häftiga bilder som en fotograf tagit under den två timmar långa lektionen. Alla såg självklart ut som surfproffs redan haha. Jag och Bianca råkade hoppa på Mojo bussen, som denna gången inte gick till närmaste stad, utan ända in till Coffs Harbour (30 min bort) vilket vi inte insåg förrän vi swishade förbi infarten. Lite lätt panikslagna eftersom vi planerat att hyra egna surfboards på eftermiddagen och surfa själva fick vi hur som helst bara ändra planer och gå in mer inför kvällens julfest. Ja, herregud, det har jag ju helt glömt bort att nämna. Det var ju julafton! Allt detta fantastiska ägde rum den 24 December, och på kvällen väntade en julfest. Så väl inne i Coffs letade vi upp en butik som sålde jul-inspirerade saker till utklädnad. Vi hade röda klänningar och tomteluvor. Vi kom dessutom tillbaka i såpass tid att vi hann ut och surfa i en timma och slipa på våra surfing skills :)

Julfesten var helt otrolig. I princip alla närvarande var utklädda, och inte lite seriöst heller. Det var riktiga kostymer som gällde; tomtar, älvor, tomtenissar och änglar. De som tog priset, hur som helst, var de halvnakna tomtarna; det enda de hade var glitter som höftskynke, en röd rem mellan skinkorna och i en en tomteluva som var fastmonterad i glittret låg deras könsorgan. Jag har bilder för nyfikna. Till allas lycka och förskräckelse så bjöd kvällen på limbo-tävling, och eftersom reglerna var sådana att efter varje misslyckat försök fick man ta av sig ett plagg, så slutade samtliga lättklädda-tomtar fullständigt nakna med undantaget för tomteluva på huvudet.
Och så firade jag julen 2011. Med surfing, shopping och julfest. Trötta som få pallrade vi oss upp till nästa surf-lektion dagen därpå och hade ännu en underbar, chill surfstund på Spot X.

Och nu sitter jag i Coffs Harbour och väntar på bussen som skall gå 00.55. Herregud, och allt är fullständigt fullsätndigt completely stängt, eftersom det är den 25 December, dagen då Australienarna firar jul. Ärligt talat vet jag inte riktig hur jag skall döda de 8 timmar som återstår. Det kommer inte bli roligt. Har redan lyckats döda två. Någon mat har jag inte heller. Detta kommer bli oerhört spännande! Eller bara hemskt.
God Jul allesammans!