Cairns, oh yes I'm in Australia

Kategori: Allmänt

Jag skulle kunna berätta om flygresan från Hong Kong till Cairns, men eftersom den liknar den från London till Hong Kong så kanske man redan kan få en ganska klar bild. Enda skillnaden var väl att jag lyckades sova. Jag råkade faktiskt vara så utmattad att jag deckade så fort jag satt mig i stolen. När jag vaknade en dryg timma senare var vi redan i luften, och maten höll på att serveras.

Min granne var från Cairns, så hon och jag inledde en konversation precis innan landning och om hon var trevlig! Hon berättade om massa spännande äventyr, försäkrade mig om att jag inte skulle springa på några ormar inne i stan, och inte några krokodiler heller för den delen. Jag fick hennes nummer, och hon erbjöd sig att ta sig an mig en dag, kanske åka till Pourt Douglas eller bara äta kvällsmat. Nu behöver jag bara samla mod till mig och göra det också.

Vandrarhemmet jag bor på är fantastiskt (dyrt). Det är som ett litet paradis med hängmattor, en pool, gula väggar dekorerade med blommor och alla är supertrevliga. Här skall jag spendera mina nätter tom Söndag, sen är det dags att degradera sig tyvärr.

Dagen jag anlände, igår, var faktiskt inte så jobbig som jag trodde att den skulle bli. Det var ingen döds ångest så långt tankebanorna kunde nå, bara en förtvivlan över hur sjutton jag skall få timmarna att gå här nere. Denna förtvivlan fick jag medans jag så långsamt jag bara kunde packade upp mina tillhörigheter, spatserade in till stan, vandrade längsmed "the esplanade" och satte mig ner två gånger på olika ställen och jag hade bara förbrukat typ 2 timmar. Nej nej Sofia, det är flera timmar kvar tills läggdags, än kan du inte lägga dig.

Turen vände när jag vandrade tillbaka till vandrarhemmet. Under denna väg blev jag nämligen stoppad av en försäljare som frågade vad jag skulle göra på lördag, alltså Halloween. Efter ett antal "beautiful" som han frikostigt använde i samband med mig, en kram och en high-five på om jag like to screw guys hade jag ju helt enkelt inget val än att gå med på att köpa mig en biljett till den där jävla Halloween festen. Men, kära vänner, även om jag var fullt medveten om att han fick betalt för att ge mig komplimanger kunde jag inte hjälpa att känna mig smickrad ändå!! Hade jag varit i mina sinnes fulla bruk, det vill säga, inte haft en 37 timmar lång resa på nacken hade jag gått därifrån och varit allmänt förbannad (hade nog aldrig köpt biljetten) men nu, gott folk, gick jag leendes därifrån och hela vägen tillbaka till vandrarhemmet. Jag borde skämas XD

När jag träder in i rummet står en nytillkommen tjej och packar upp sina saker. Vi hälsar glatt på varandra, och så slapp jag äta middag själv! Hon är från Tyskland och oerhört trevlig, dessutom är vi typ exakt likasinnade när det kommer till det mesta verkar det som. Underbart att ha någon att prata med hur som helst.

Så nu måste jag bara gå ensam till den här festen i morgon, det kommer bli hemskt vissa stunder men jag får helt enkelt stå ut och försöka vara lite social helt enkelt. Varför skall det vara så jobbigt då?

Dykningen skall tydligen vara GULD härifrån och ut till barriärrevet, så nästa vecka är det dukning som gäller! Jag och Marina (tyska tjejen) planerar också att åka på en tur vid vattenfall som man kan bada i (!) och sedan ta en tur till Kuranda och åka skyrail för att få en fin utsikt. Här skall här njutas! Sen får jag nog försöka hitta arbete om jag skall kunna fortsätta äventyra. Och sluta gå på massa idiot-försäljare som får mig att köpa massa biljetter.