Helgen Som Inte Var Någon Helg

Kategori: Läkarstudents Vardag

TentafestJa. Tentan är gjord, denna skräck. Och nervös som bara den var jag! Vem i hela fridens namn sätter som sagt, en tenta en lördagskväll?!?! Lördagen var tortyr, stresspluggade, insåg att det inte gav någonting, försökte göra någonting annat men då kunde jag ju bara komma på saker jag helt plötsligt hade glömt av så då var jag tvungen att återgå till anteckningarna...
Så ett vrak som jag var vandrade jag till Victoriagatan 30 och intog skrivsalen. Provet placerades framför mig bredvid apelsin, chocklad och vattenflaska. Jag läste första frågan. Försökte svara. Omformulerade och tog hundra år på mig att försöka tolka frågan. Läste andra frågan, kunde inte låta bli att läsa även tredje och fjärde. Och så insåg jag hur otroligt svårt det skulle bli.
Efter ungefär en och en halv timma hade jag svarat på alla frågor jag kunde (vi hade fyra timmar på oss!) och sen var det bara att gå tillbaka till fråga ett och gå igenom alla svar igen, och försöka hitta på något vettigt att säga på alla de frågor jag lämnat tomma. Så illa var det, och trotts det var jag överlycklig när jag sköt ut stolen, reste mig och gick mellan alla bänkar i den knäpptysta salen och lämnade provet över disken. Med blandade känslor sköt jag upp dörren ut från salen för att i princip springa in i en ansamling människor som stod samlade precis utanför dörren: De sträckte fram kladdkaka och öl. Och så var första tentan gjord.
Så när även Ellen kommit ut for vi vidare hem till mig och där satte vi på musik på högsta nivå och jag var bara så allmänt lycklig. Förfesten startade. Så mitt upp i allt får Ellen chansen att vara med på sista dagen av Göteborgs Horse Show, och jag var inte sen på att ringa pappa som fick lov att gå ut i garaget och montera på bromsslangen så jag kunde köra dagen därpå. Så lite halvhjärtat for vi iväg till Kontiki där tentafesten var i full gång.
Jag var tillbaka i sängen halv 3. Klockan ringde strax efter 7 på morgonen, skuttade upp ur sängen och satte mig på bussen till centralstationen. Väl där bytte jag till buss 100 och en timma senare var jag i Borås och farfar hade ställt upp som kunde komma och hämta mig på stationen. Sedan fick jag låna hans bil, och så for jag hem till far min. Där åt vi frukost tillsammans och snackade trial, som vanligt, och sen monterade vi på trialen på bilen. Jag var i Kinna 11. Och sen körde jag trial större delen av dagen, eller ja, med tanke på mina äckligt klena muskler blev det mest tjöt och massa pauser. Men jag körde så gott jag kunde och det var bara så underbart att veta att inget plugg väntade hemma. Rensa skallen kallas det.
Sen for jag tillbaka till Borås, och fick skjuts till Bollebygd av käraste farfar igen, och där hade jag och Ellen myskväll med fruktsallad och Harry Potter. Det var uppskattat om något.
Nu inväntar jag svar från tentan. Och försöker hänga på nästa kurs som började i går! Det är biokemi!