Kort visit (och repris) till Peru

Kategori: Vardag

Vi satte oss på en båt och tuffade uppströms 12 timmar på amazonfloden till Iquitos i Peru.

 Iquitos, Amazonas, Peru

Därifrån tog vi ett flyg till Cusco, och hur pinsamt det än må vara blev det ett andra besök till Machu Pichu för mig denna resa. Men vi kunde ju inte passera Peru utan att Dieter skulle se detta underverk också, när vi ändå var på genomresa.

 Cusco

Denna gången blev det dock ingen Inkaled (som det krävs minst ett halvår att boka i förtid), och ingen annan vandringsled heller för den delen: Vi körde på budgetvarianten. Det innebar en obekväm minibusstur på drygt 6 timmar med ett abrupt avbrott i rutten då det skett ett jordskred och hela vägen var blockerad framför oss.

 Jordskred över vägen.
Jorskred över vägen.
 
Vi vandrade förbi jordskredet och en minibuss från närmsta by på andra sidan jordskredet fick komma till undersättning. Vi kom till slut fram till Hydro Electricas (efter att jag på helspänn spanat upp mot höjderna omkring vår minibuss för att förhoppningsvis i tid spotta potentiella nya jordskred) där vi blev avsläppta på en tågstation. Eftersom tågen var dyra gick vi 2 timmar längs rälsen till slutdestinationen Aguas Calientes (närmsta by till Machu Pichu).
 
 
I Aguas Calientes spenderade vi natten och vid 4-tiden nästa morgon vandrade vi upp till Machu Pichu i mörkret. Denna gången var vädret betydligt bättre än senast jag var där, trotts att regnsäsongen fortfarande var i full gång. Och det var precis lika magiskt att beundra detta underverk en andra gång på så kort återseende. 
 
 
 
Kommentera inlägget här: